Tranås Brukshundklubb

KLUBBFAKTA

Målsättning Föreningens målsättning är att bedriva utbildning, träning, kurser och tävlingar för alla hundraser även blandraser.

Historik Föreningen grundades i november 1967 av några eldsjälar i Tranås och klubben blev först en sektion under Nässjö BK. Arne Hedberg blev klubbens förste ordförande. Den ursprungliga klubblokalen låg vid Bäckadalen men ett antal år senare flyttade man ut till Korpens nuvarande stuga i Malingskog. På hösten 1978 invigdes den nuvarande klubbstugan. Den byggdes om under 1996 och sekretariatet fick ett eget hus. Klubbstugan fick också ett mycket välutrustat kök. Området runt stugan har under åren fått en rejäl ansiktslyftning. Hundklubben ligger mycket naturskönt omgivet av golfbanan och man har bara en kvarts stärkande promenad till sjön Sommen. Under 2009 kommer klubben att köpa klubbstugan och marken närmast den av kommunen och arrendera de olika planerna.

Nutid Klubben har idag ca 200 medlemmar. Inom klubben finns det aktiva bruks/lydnads-, agility- och rallylydnads ekipage. Vi anordnar kurser under vår och höst. Varje år i maj, första helgen i augusti och oktober anordnar vi officiella lydnadstävlingar i alla klasser. I september anordnar vi en appelklass spår tävling, i april har vi lägre och högre klass spår och första helgen i augusti har vi en två dagars elitklass spår tävling, söndagen den helgen har vi även lägre, högre och elit klass sök.  Vi har under några år anordnat en två dagars agilitytävling första helgen i maj med ett högt antal deltagare. I september brukar vi ha en officiell utställning för brukshund raserna och en inofficiell utställning för övriga raser. Från  2008 anordnar vi nu två MH om året i klubbens arrangemang, ett på våren och ett på hösten. Banan hyrs även ut till andra brukshundklubbar och rasklubbar som vill anordna MH.