Tranås Brukshundklubb

INFO FRÅN STYRELSEN MED ANLEDNING AV INSTÄLLD VERKSAMHET P.G.A. COVID-19

Vid vårt möte 30/3 tog vi beslutet att klubben omgående ställer in alla planerade tävlingar, prov och kurser fram till 31 maj, detta enligt direktiv från SKK.

 
Att ställa in tävlingar och prov var givet eftersom det p.g.a. ”inresta deltagare” direkt faller inom direktivet från SKK, att ställa in planerade kurser var ett svårare beslut med tanke på gränsen på max 10 personer i en grupp. Vi diskuterade alternativen att dela grupper eller maximera till 10 personer inklusive instruktörer, vi landade dock i att det mest rättvisa och, i rådande läge, mest rätta var att ställa in även kursverksamheten.
 
Såklart extremt tråkiga beslut, för oss som medlemmar och för klubben, men om vi genom detta kan bidra till att minska spridningen av Covid-19 är det i förhållande till hur Covid-19 påverkar samhället i stort och enskilda människor en liten eftergift.
 
Efter att vi tog detta beslut har det kommit nya direktiv från SKK/SBK, ex. att MH kan hållas under vissa förhållande och med vissa förändringar, men ändå inte helt lätt. Generellt kan man sammanfatta det, grupper måste vara maximerade till 10 personer (inklusive funktionärer), inga inresta deltagare/funktionärer, inga deltagare/funktionärer över 70 år.
 
Vi hoppas att ni delar och förstår vårt beslut och hur vi har resonerat. Även om det är ett bakslag både för klubben och för oss som enskilda medlemmar får vi göra det bästa av situationen. Med tanke på att vi, till skillnad från många andra sporter, på egen hand, eller i mindre grupper, kan fortsätta att träna och utvecklas tillsammans med våra hundar har vi ändå fördelar, så det är
bara att köra på så får vi ta nya tag till hösten, då det förhoppningsvis är slut på restriktioner.
 
Styrelsen Tranås Brukshundklubb